Доступність посилання

ТОП новини

Керрі привітав вибори, згадав про окупацію Криму Росією


Державний секретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі

США вітають відданість України політичному процесу, який охоплює всю державу та посилює національну єдність. Про це йдеться у тексті заяви державного секретаря США Джона Керрі, оприлюдненому на сайті Державного департаменту США.

«Ця відданість має ключове значення для вирішення конфлікту на сході України та інших викликів, які стоять перед Україною. Зусилля уряду України спрямовані на заохочення голосування заслуговують на окрему увагу. Особливо це стосується Криму, Донецька та Луганська. Зусилля уряду України спрямовані на організацію альтернативних можливостей для участі у виборах, у тому числі для біженців, заслуговують на ще більшу похвалу, адже здійснювались всупереч зусиллям не дати виборцям використати їхнє демократичне право з боку окупаційної російської влади у Криму та підтримуваних Росією сепаратистів на сході», – йдеться у заяві Керрі.

Керрі також відзначив, що США вважають, що вибори пройшли у відповідності до міжнародних забов'язань України.

«Народ України сказав своє слово і знову обрав курс до демократії реформ та європейської інтеграції», – йдеться в документі.

«США готові працювати разом з президентом України, новим урядом та Верховною Радою, щоб і надалі підтримувати реформи, відповідальну судову владу та боротьбу із корупцією, мирне вирішення конфлікту на сході. США також виступають проти окупації Криму Росією», – зазначено в документі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG