Доступність посилання

ТОП новини

Мер Дніпропетровська, екс-регіонал, проходить на виборах до Верховної Ради


Іван Куліченко
Іван Куліченко

Міський голова Дніпропетровська з 15-річним стажем Іван Куліченко, який балотувався від партії «Блок Петра Порошенка», переміг на 28-му одномандатному окрузі в Дніпропетровську. Про це свідчать дані ЦВК за результатами 100-відсоткової обробки бюлетенів.

За даними ЦВК, за Куліченка проголосувало 33,50% виборців. Друге місце посів Євгеній Морозенко – 18,55% голосів – самовисуванець, народний депутат України 7-го скликання, член фракції Партії регіонів.

Водночас в громадянській мережі «Опора», яка стежить за виборами на Дніпропетровщині, заявили про складнощі, з якими відбувався виборчий процес на цьому окрузі.

За даними з «Опори», вночі 26 жовтня після початку процедури прийому ОВК №28 документів дільничних виборчих комісій на ОВК зайшли молодики спортивної статури, дехто з них мав посвідчення журналістів, які викликали сумніви у спостерігачів.

«Присутність молодиків спортивної статури та часті конфлікти між членами комісії створювали напружену атмосферу. Однак після прийняття перших протоколів з дільниць, які засвідчили вагому перевагу Івана Куліченка над Євгенієм Морозенком, ситуація нормалізувалася. Частина присутніх, включно з псевдо-журналістами, залишили засідання і далі воно тривало в робочому режимі», – повідомили в «Опорі».

Як поінформували в «Опорі», ОВК знадобилось менше доби для прийняття протоколів про підрахунок голосів з усіх 77 виборчих дільниць округу, однак складання і підписання протоколів ОВК про підсумки голосування в межах одномандатного округу відклали на 28 жовтня.

Раніше Іван Куліченко був членом Партії регіонів. 22 лютого 2014 року він написав заяву про вихід із партії.

XS
SM
MD
LG