Доступність посилання

ТОП новини

Треба рахуватися з вибором Донбасу – Вікторія Сюмар


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар

З вибором жителів Донбасу на парламентських виборах треба рахуватися, якщо Донбас хочуть бачити у складі України, заявила в ефірі Радіо Свобода кандидат у народні депутати від політичної партії «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

«Не визнавати результати виборів там не можна, бо це фактично відмежування цієї території і не бажання рахуватися з цими людьми. Треба з ними рахуватися, треба їх чути. Більше того, злив округів закладає іншу міну уповільненої дії. Якщо ми говоримо про європейський шлях, то треба розуміти, що європейський шлях починається з оцієї виборчої процедури і то, як вона відбувається – принципово важливе», – сказала Вікторія Сюмар.

Зі свого боку, кандидат у депутати від партії «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко зауважив, що в окремих округах сходу зафіксовані численні порушення. Рішення про невизнання там результатів виборів ухвалюватиме ЦВК.

«Є певні округи на Луганщині, де фіксуються величезна кількість порушень, включно із підкупом виборців. Це буде дуже складна ситуація для ЦВК», – сказав Вадим Денисенко.

За опрацьованими понад 90% голосів у загальнодержавному багатомандатному виборчому округу, «Опозиційний блок» найбільшу підтримку здобув у Донецькій (37,72%), Луганській (35,39%) і Харківській (32,37) областях.

XS
SM
MD
LG