Доступність посилання

ТОП новини

У 50-му окрузі на Донеччині зафіксована аномальна явка виборців – «Опора»


В окрузі №50 у Донецькій області (центр – місто Красноармійськ) на окремих дільницях зафіксована аномальна явка виборців. Про це повідомляють спостерігачі Комітету виборців України і громадянської мережі «Опора».

За словами спостерігачів, надзвичайно висока явка спостерігається на кількох ДВК в місті Димитрів. Зокрема, на двох дільницях, які розташовані за однією адресою, активність виборців склала рекордні 90% і 75,67% відповідно.

Як повідомили в прес-службі «Опори», загальна явка виборців у Димитрові склала 75,7%. Водночас активність виборців в інших містах округу вдвічі нижча. Зокрема, в Добропіллі – 38,3%, в Білецькому – 39%, в Білозерському – 35,62%.

Як зазначають спостерігачі, на дільницях, на яких зафіксована аномальна явка, перемагає кандидат в народні депутати Євгеній Гєллєр. В штабі іншого кандидата Леоніда Байсарова заявили, що будуть оскаржувати результати голосування в окрузі.

Як раніше повідомляли спостерігачі, у Димитрові був зафіксований факт вкидання бюлетенів. За словами очевидців, до однієї з дільниць під час підрахунку голосів приїхала група військових. Вони вивели з приміщення ДВК усіх спостерігачів, журналістів, а також членів комісії, мотивуючи це тим, що дільниця замінована. Після того, як військові залишили дільницю, спостерігачі зафіксували, що у скриньках для голосування стало набагато більше виборчих бюлетенів, йдеться в повідомленні «Опори».

Також, за даними спостерігачів, окружна виборча комісія №50 26 жовтня перед початком безперервного засідання ухвалила рішення про виведення з приміщення ОВК всіх спостерігачів. Будівля комісії була оточена військовими.

Дострокові парламентські вибори в Україні відбулися 26 жовтня. За попередніми висновками спостерігачів, парламентські вибори в Україні пройшли демократично і відповідно до міжнародних норм. Зокрема, адміністративний ресурс майже не використовувався, а порушень було в 3-4 рази менше, аніж на парламентських виборах 2012 року. Спостерігачі додають, що абсолютна більшість зафіксованих порушень мали не системний, а процедурний характер і вирішувались на місці. Водночас, експерти відзначають, що найпроблемнішою стала мажоритарна складова – депутати змагались за округ брудними технологіями.

XS
SM
MD
LG