Доступність посилання

ТОП новини

Україна може розраховувати на підтримку Чехії – чеське МЗС


Міністерство закордонних справ Чехії вітає Україну з парламентськими виборами, які відбулись «згідно з визнаними міжнародною спільнотою демократичними стандартами».

У заяві чеського МЗС висловлюється переконання, що Україна зуміє «використати здобутий політичний мандат для реалізації та прискорення процесу необхідних реформ у всіх сферах життя країни».

Чехія також висловлює сподівання, що новий українських уряд продовжить пошук «мирного вирішення» кризи на сході України.

Україна та нова влада можуть і надалі «розраховувати на допомогу Чеської Республіки, для якої Україна є важливим політичним та економічним партнером», мовиться в заяві чеського зовнішньополітичного відомства.

Також прем’єр уряду Чехії Богуслав Соботка заявив, що результати виборів до Верховної Ради дають основу «для формування в Україні сильного і легітимного уряду», створюють умови «для політичної стабілізації та демократичного розвитку України».

На думку чеського прем’єра, результати виборів в Україні дають Росії «чіткий сигнал, щоб з майбутнім новим урядом у Києві сісти за стіл переговорів для вирішення проблем, які є між двома країнами, виключно з ненасильницьким дипломатичним шляхом».

«Чехія разом з Євросоюзом готова з майбутнім демократичною урядом України тісно співпрацювати», запевнив Богуслав Соботка.

Дострокові парламентські вибори в Україні відбулися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG