Доступність посилання

ТОП новини

У Києві розпочався форум «Донкульт – мистецькі надра»


У Києві стартував форум «Донкульт – мистецькі надра»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

У Києві стартував форум «Донкульт – мистецькі надра»

Національний форум «Донкульт – мистецькі надра», присвячений культурі українського Сходу, розпочався у київському музеї «Духовні скарби України». Організатори презентують широку панораму мистецької спадщини регіону, а також спробують розібратися у міфах, що існують навколо нього.

У програмі форуму – близько 80 подій, серед яких лекції, дискусії, кінопокази та перформанси. Також діє виставковий проект східноукраїнського мистецтва. У ньому представлено понад 200 творів, переважно періоду соцреалізму, але є і роботи сучасних художників.

Кінопрограма запропонує як нове кіно про Донбас, так і класику. Переглянути можна буде стрічки Дзиґи Вертова та маловідомий фільм Сергія Параджанова «Квітка на камені».

У музичній програмі представлені Сергій Жадан з гуртом «Собаки в космосі» з новим альбомом-книжкою «Бийся за неї» та концерти камерної музики. Також відвідувачі зможуть побачити фрагмент майбутньої опери «Коріолан» режисера Влада Троїцького, прем’єра якої планується у кінці листопада.

В рамках літературної програми заплановані поетичні та сценічні читання нової драматургії, а також зустрічі з літераторами зі Сходу.

Також відбудуться модний показ донецького дизайнера Віктора Анісімова та три лекції, присвячені національній ідентичності в одязі.

Повну програму можна переглянути на Facebook-сторінці форуму. «Донкульт – мистецькі надра» триватиме до 11 листопада. Вхід на всі події вільний.

XS
SM
MD
LG