Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли Станицю Луганську – Москаль


Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль

Сьогодні почався інтенсивний обстріл населеного пункту Станиця Луганська з мінометів, артилерії та крупнокаліберних кулеметів. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Один зі снарядів вибухнув за 300 метрів від будівлі райдержадміністрації, державна установа призупинила роботу, повідомляють у облдержадміністрації.

«Станично-Луганський район залишається незахищеним від бойовиків, від селища до позицій терористів – усього півтора кілометра. За словами місцевих мешканців, на боці «ЛНР» іде нарощування техніки та живої сили», – зазначив Москаль.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим.

XS
SM
MD
LG