Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття у Раді: жодного самовисуванця, 4 колишні депутати


На Прикарпатті у всіх округах перемогу здобув «Народний Фронт». А по одномандатних виборчих округах лідирують чотири представники «Блоку Петра Порошенка», два – «Народного Фронту» і один від «Волі». Це засвідчили дані ЦВК за підсумком обробки 100% протоколів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

В окрузі № 83 (Івано-Франківськ) перемогу здобув директор туркомплексу «Буковель» Олександр Шевченко, який пройшов до парламенту на довиборах у травні. У серпні у кулуарах парламенту у нього стався конфлікт із Олегом Ляшком. Олександр Шевченко йшов він від «Блоку Петра Порошенка», він набрав понад 40 відсотків голосів виборців.

На другому місці, набравши трохи більше 34 відсотків, депутат обласної ради Петро Шкутяк, який добровольцем пішов у батальйон «Айдар» і був поранений. Він є сином депутата Верховної Ради України 5 і 6 скликань Зіновія Шкутяка.

У окрузі № 84 (Калуш) переміг мер цього міста, в минулому народний депутат 3 і 4 скликань Ігор Насалик, представник «Блоку Петра Порошенка».

Близько 70 відсотків голосів виборців у виборчому окрузі № 87 набрав народний депутат Юрій Дерев’янко, автор закону «Про очищення влади», представник новоствореної партії «Воля».

В окрузі № 86 (з центром у Долині) переміг ще один народний депутат Анатолій Дирів, який йшов від «Народного Фронту».

Новими депутатами від Прикарпаття будуть директор Інституту відкритої політики, представник «Блоку Петра Порошенка» Михайло Довбенко (округ № 84 з центром у Тисмениці), учасник «мовного голодування» і майданівець, представник «Народного Фронту» Юрій Тимошенко (округ № 88, Коломия) і депутат Івано-Франківської міської ради, в останній місяць – радник голови Херсонської ОДА, порошенківець Юрій Соловей (округ № 89 з центром у Снятині).

Як повідомили представники обласної організації КВУ Юрій Лисюк і Сергій Гайдей, ці вибори на Прикарпатті були «менш агресивними», однак «брудні технології замінюються сірими», як от підвіз виборців з голосуванням в автобусі за конкретного депутата чи відкриття соціальних магазинів перед виборами.

XS
SM
MD
LG