Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявила, що партія «Батьківщина» готова брати участь у коаліції


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що її політична сила готова до участі у коаліції демократичних сил в новій Верховній Раді.

За її словами, коаліція має об’єднувати «усі 5 партій», які потрапляють до парламенту.

Сьогодні партія «Блок Петра Порошенка» оприлюднила проект коаліційної угоди. Текст документа розміщений на веб-сайті партії «для цілей обговорення». У повідомленні партії також мовиться, що проект угоди переданий партіям «Народний фронт» і «Об’єднання «Самопоміч».

Пізніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що партія «Народний фронт» підготувала свій проект коаліційної угоди. Він запросив до публічних переговорів з формування парламентської коаліції, крім «Блоку Петра Порошенка», «Самопоміч», «Батьківщину» і Радикальну партію Ляшка.

За попередніми підрахунками результатів виборів 26 жовтня, лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина», яку підтримали 5,68% виборців.

XS
SM
MD
LG