Доступність посилання

ТОП новини

Росія отримає французький «Містраль» 14 листопада – Рогозін


Перший «Містраль»,Сен-Назер, Франція, фото 8 серпня 2014 року
Перший «Містраль»,Сен-Назер, Франція, фото 8 серпня 2014 року

Перший вертольотоносець типу «Містраль» буде переданий Росії Францією 14 листопада. Про це заявив російський віце-прем’єр Дмитро Рогозін.

«Рособоронекспорт» отримав запрошення прибути 14 листопада у Сен-Назер, де вже перебувають 360 російських військових моряків – два екіпажі і 60 фахівців-інструкторів нових екіпажів, для передачі Росії першого корабля «Владивосток» і для спуску на воду другого корабля. Тобто, з точки зору технічного виконання контракту, все йде за планом, і ми виходимо з цього», – зазначив Рогозін.

На своїй сторінці у Twitter Дмитро Рогозін оприлюднив копію документу-запрошення, присланого Францією. Датою відправлення є 8 жовтня, але зареєстрований «Рособорнекпортом» лист був аж у 20-х числах.

28 жовтня міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Париж чекатиме до листопада, щоб ухвалити рішення щодо можливої передачі Росії нового військового вертольотоносця «Містраль».

У вересні, після різкої критики країн НАТО, Франція зупинила доставку Росії першого корабля «Містраль».

4 вересня адміністрація президента Франції Франсуа Олланда заявила, що з огляду на підтримку Росією сепаратистів на сході України підстав для доставки військового корабля «наразі немає».

З того часу Олланд наголошує, що домовленість щодо режиму припинення вогню на Донбасі, досягнута між Москвою, Києвом та сепаратистами, має бути «повністю виконана» перед тим, як Франція доставить корабель.

У 2011 році Франція погодилася збудувати і продати Росії два військові кораблі.

Перший мав бути доправлений у жовтні-листопаді 2014 року, другий – наприкінці 2015-го.

У листопаді Франція вирішить, чи передавати Росії «Містраль» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

XS
SM
MD
LG