Доступність посилання

ТОП новини

«Вибори» на Донбасі під дулами автоматів не визнає цивілізований світ – Порошенко


Петро Порошенко засуджує псевдовибори на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Петро Порошенко засуджує псевдовибори на Донбасі

Будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької і Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані цивілізованим світом і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі, заявив президент Петро Порошенко.

«Справедливе суспільство можна побудувати лише тоді, коли є верховенство права, коли є чесні вибори, на відміну від псевдовиборів, які зараз терористи і бандити планують провести на окупованих територіях. 2 листопада під дулами автоматів вони хочуть продемонструвати фейкове волевиявлення громадян Донбасу», – заявив Порошенко, виступаючи на першому засіданні Ради з питань судової реформи, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент повідомив, що за останні дні провів велику кількість консультацій зі світовими лідерами і отримав запевнення, що вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей «не будуть визнані цивілізованим світом і кардинально суперечать українському законодавству, Мінським домовленостям і ставлять під загрозу весь мирний процес». За словами президента, світові лідери наголошують на тому, що вибори мають відбутися виключно у відповідності з українським законодавством.

Тим часом Москва планує визнавати «вибори», які організовують сепаратисти в Донецькій і Луганській областях України. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Офіційний Київ називає підтримку Росією голосування на Донбасі «деструктивною і провокаційною».

​Одним з пунктів «мінського протоколу» від 5 вересня є забезпечення «проведення дострокових місцевих виборів згідно з законом України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Згідно з цим законом, місцеві вибори в окремих районах Донбасу призначені на 7 грудня.

Сепаратисти ж планують провести свої «вибори» на частині території Донбасу, яку вони наразі контролюють, 2 листопада.

XS
SM
MD
LG