Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вирішили ліквідувати районні ради


Дніпропетровська міськрада вирішила ліквідувати райради. Проект рішення був прийнятий за основу в середу, на черговій сесії міської ради, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Однак, за словами міського голови Дніпропетровська Івана Куліченка, рішення ще не остаточне.

Відповідно до документу, міська рада планує не створювати районних в місті ради після закінчення терміну повноважень рад 6-го скликання.

Планується, що рішення щодо рад буде остаточно ухвалене за місяць, після громадських обговорень.

За словами міського голови Дніпропетровська, щороку Дніпропетровська міськрада виділяє від 35-45 мільйонів гривень на утримання апарату районних рад.

«Зараз внесено пропозиції для обговорення. Буде так, як вирішить громадськість Дніпропетровська. Рішення буде прийнято виключно в рамках чинного законодавства», – заявив Куліченко.

Водночас заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook написав, що в Дніпропетровську замість районних рад планується створення двох «префектур» – Лівобережної та Правобережної.

«Для обласного центру достатньо мати дві префектури: правобережну й лівобережну. Максимум три. Чекайте незабаром концепцію муніципального реформування», – написав Філатов.

Наразі в Дніпропетровську 8 міських районів і відповідно 8 райрад.

XS
SM
MD
LG