Доступність посилання

ТОП новини

Москаль повідомляє про обстріл села Новотошківка на Луганщині


Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль

На Луганщині почався артилерійський обстріл села Новотошківка Попаснянського району, серед мирних мешканців є поранені, одна людина загинула. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

У Луганській ОДА зазначають, що населений пункт обстрілюють із важкої артилерії та систем залпового вогню «Град».

«У Новотошківці немає й ніколи не було українських військових, обстрілювати її немає сенсу. Вчора терористи з «Градів» обстріляли сусіднє село Тошківка, частково зруйнувавши школу, а сьогодні – Новотошківка», – зазначає Москаль.

Крім того, вчора, 29 жовтня, о 21.00 бойовики угруповання «ЛНР» обстріляли місто Щастя Луганської області. За даними Луганської облдержадміністрації, протягом двох із половиною годин було здійснено три мінометні обстріли міста. Жертв та значних руйнувань немає.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG