Доступність посилання

ТОП новини

«Жовтень» залишиться у власності громади Києва – Кличко


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко розраховує, що Київська міська рада на наступній сесії ухвалить рішення про передання столичного кінотеатру «Жовтень» у власність трудового колективу.

«Випадково чи ні – вчора було внесено проект рішення щодо передання трудовому колективу кінотеатру і я впевнений, що на наступній сесії Київради це рішення буде ухвалено», – сказав він.

При цьому мер наголосив, що профіль діяльності кінотеатру «Жовтень» буде збережений і закликав політиків не спекулювати на темі нібито можливої приватизацію кінотеатру.

«Наше завдання зробити все, щоб такі об’єкти, соціальні об’єкти залишалися у власності громади», – сказав Кличко.

Мер Києва також наголосив, що наразі завдання влади міста зробити все, щоб кінотеатр швидше був відбудований і відновив свою роботу.

За словами Кличка, кінотеатр «Жовтень» був застрахований і зараз встановлюється розмір втрат. Після того, як буде відомо, у скільки обійдеться ремонт кінотеатру, вирішуватиметься, чи залучати до робіт інвесторів, додав він.

Мер також повідомив, що зараз правоохоронні органи встановлюють причини пожежі, що виникла вчора ввечері.

За інформацією ДСНС, пожежники виявили три вогнища загоряння, і всі вони були на даху.

У той же час, за інформацією очевидців, причиною загоряння стала димова шашка, кинута невідомими в одному з кінозалів під час показу фільму у рамках кінофестивалю «Молодість».

У міліції повідомили, що внесли відкрили провадження у справі за статтею «умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

4 грудня 2013 року було подано позов про виселення кінотеатру «Жовтень» з приміщення. Цей процес триває і досі.

У лютому 2014 року КМДА пообіцяла укласти з цим кінотеатром нову угоду оренди на 3 роки.

(Відео користувача YouTube Hanna Hrabarska)

XS
SM
MD
LG