Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики активізували обстріл сил АТО – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

На сході України зросла кількість обстрілів позицій силовиків і сутичок з диверсантами-бойовиками, повідомив представник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

За його словами, бойовики з «Градів», артилерії, танків і мінометів обстріляли позиції сил АТО на північно-західному периметрі околиць Донецька і Донецького аеропорту. Аеропорт залишається під контролем наших бійців, додав Лисенко.

Крім цього, за даними РНБО позиції українських військових неодноразово обстрілювали бойовики з танків, артилерії й мінометів у Донецькій області – біля населених пунктів Славне, Майорське, Горлівка, Дебальцеве, Березове, Малоорлівка, Санжарівка; у Луганській області – неподалік населених пунктів Кримське, Сокільники, Чорнухине, Золоте, Міус, Попасна, Щастя.

Найбільше активність бойовиків зросла на півдні Донецької області, наголосив Лисенко.

«Під Маріуполем в районі Талаківки терористи двічі обстріляли з важкої артилерії і систем залпового вогню наші позиції. Масованим вогнем у відповідь ворожу атаку українські військові відбили. Після цього обстріли припинилися, вночі їх не було. Ситуація в Маріуполі спокійна, надзвичайних подій не зафіксовано», – додав речник.

За його словами, біля села Петрівське Волноваського району під час руху колони сил АТО український підрозділ, який здійснював прикриття, виявив диверсійну групу бойовиків і вступив у бій. «Частину групи диверсантів було знищено на місці, решта відступили. Під час цього бою загинули 3 наші військовослужбовці, один отримав поранення. Завдяки мужності наших розвідників вдалося уникнути значно більших втрат», – сказав Лисенко.

Ще одна колона вступила в бій на півночі зони АТО, на правому березі річки Сіверський Донець, додав він. «Зараз активність бойовиків зосереджена в районі селищ Кримське-Сокільники Новоайдарського району», – сказав представник інформцентру РНБО.

Всього, за даними відомства, протягом доби загинули 7, поранені 11 українських військовослужбовців.

21 жовтня був оголошений черговий режим «тиші» на сході України. 20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я, оголошене 5 вересня, треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG