Доступність посилання

ТОП новини

9 з 198 ОВК ще не внесли дані протоколів до системи «Вибори» – «Опора»


Станом на 15.00 30 жовтня лише 9 з 198 окружних виборчих комісій ще не завершили внесення даних протоколів про підрахунок голосів на виборчих дільницях в одномандатних виборчих округах до системи «Вибори», повідомляє громадська мережа «Опора».

Зокрема даних протоколів не надали ОВО №16 Вінницької області, ОВО №49 та №59 Донецька області, ОВО №66 Житомирської області, ОВО №96 Київської області, ОВО №137 та № 140 Одеської області, ОВО №182 Херсонської області та ОВО №199 Черкаська області.

Крім того, спостерігачі «Опори» зазначають, що в шести одномандатних округах встановлення підсумків голосування супроводжується суттєвими проблемами та конфліктами.

За даними «Опори», через конфлікти між членами ОВК та кандидатами, уточнення приблизно 50% протоколів ДВК уповільнено встановлення підсумків голосування в окрузі № 59 Донецької області.

В окрузі №132 Миколаївська області процес встановлення підсумків виборів супроводжується гострими конфліктами між кандидатами, масштабними замінами в складі ОВК та скаргами на порушення виборчого законодавства, зокрема вчора, 29 жовтня, ЦВК змінила увесь керівний склад цієї ОВК. Робота ОВК стабілізувалася і до системи «Вибори» вже внесено 100% протоколів ДВК, але розрив в 272 голоси між кандидатом від «Блоку Петра Порошенка» Аркадієм Корнацьким та самовисуванцем Василем Капациною викликає гостре протистояння в окрузі.

В ОВО №66 Житомирська області процес підрахунку голосів уповільнено через неорганізованість роботи ОВК. Крім того, спостерігачі «Опори» повідомляють, що 30 жовтня вночі до будівлі ОВК № 66, де знаходились бокси з виборчою документацією, невідомі особи кинули коктейль Молотова. Внаслідок цього виборчі бюлетені не були пошкоджені, правоохоронні органи розслідують інцидент.

Наразі ЦВК опрацювала 99,66% голосів. За попередніми підрахунками результатів виборів 26 жовтня, лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом іде «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG