Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК може зобов’язати два окружкоми перерахувати голоси на деяких дільницях


Голова ЦВК Михайло Охендовський
Голова ЦВК Михайло Охендовський

Центральна виборча комісія має підстави зобов’язати щонайменше дві окружні комісії здійснити перерахунок голосів на окремих виборчих дільницях, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, є комплект протоколів дільничних комісій, які подали до ЦВК окружні комісії в паперовому вигляді, водночас є протоколи «з абсолютно іншими даними», які надали кандидати в народні депутати.

Охендовський зазначив, що вже на вечірньому засіданні ЦВК ухвалить рішення про повторний підрахунок голосів щодо одного з цих округів.

Раніше спостерігачі «Опори» повідомили, що 9 з 198 ОВК ще не внесли дані протоколів до системи «Вибори», а в шести одномандатних округах встановлення підсумків голосування супроводжується суттєвими проблемами та конфліктами.

Наразі ЦВК опрацювала 99,66% голосів. За попередніми підрахунками результатів виборів 26 жовтня, лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом іде «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG