Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: двом викрадачам Надії Савченко оголошено про підозру


Бойовикам угруповання «ЛНР», яке Україна визнала терористичним, Ігорю Плотницькому та громадянину Російської Федерації Олександру Попову повідомлено про підозру. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Їх підозрюють в захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта збройних сил України Надії Савченко.

«17 червня Плотницький разом зі своїм поплічником-росіянином Поповим та іншими бойовиками здійснив озброєний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України. У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон Надію Савченко. Її злочинці вивезли до Луганська та тримали у будівлі обласного військового комісаріату», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, бойовики декілька днів допитували полонену. 23 червня з озброєним супроводженням, у вантажному автомобілі «Газель» Надію Савченко вивезли з України.

Плотницького та Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною 2 статті 258 (терористичний акт) та частиною 3 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Раніше адвокат української льотчиці Микола Полозов заявив, що Савченко впізнала одного зі своїх викрадачів – нинішнього главу угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в АТО як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, вчора стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону».

13 жовтня українську льотчицю доставили в Інститут імені Сербського для проходження психіатричної експертизи, проти проведення якої вона протестувала. 17 жовтня адвокат льотчиці заявив, що її катують.

27 жовтня суд продовжив термін арешту Савченко до 13 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG