Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відкрила провадження проти російського актора Пореченкова за участь у терористичній діяльності


Михайло Пореченков
Михайло Пореченков

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова за підозрою в створенні терористичної групи або терористичної організації.

«Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності т.зв. «ДНР», – йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження щодо Пореченкова за статтею 260 частиною 4 Кримінального кодексу України – через участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил із автоматичної зброї.

Російський актор Михайло Пореченков 30 жовтня побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

XS
SM
MD
LG