Доступність посилання

ТОП новини

Журналістська спільнота Росії засудила дії актора Пореченкова


Михайло Пореченков
Михайло Пореченков

Глава Спілки журналістів Москви Павло Гусєв різко засудив дії актора Михайла Пореченкова, який у відеоролику, знятому біля аеропорту Донецька, стріляє з кулемета, будучи при цьому в касці з написом «Преса».

«Ми так довго домагалися, щоб наші кореспонденти носили бронежилети, щоб їм видавали каски, і раптом приходить людина, яка одягає цю уніформу і починає стріляти. Якщо завтра або післязавтра, не дай бог, будуть вбиті або поранені наші журналісти, нехай Пореченков знає, що їх кров – на його руках і що він не мав права брати в свої руки зброї», – заявив Гусєв.

У Союзі журналістів Росії заявили, що чекають вибачень від актора. Секретар організації Павло Гутіонтов назвав поведінку Пореченкова безвідповідальною.

Відео, на якому Михайло Пореченков у військовій формі і касці з написом «Преса» стріляє з кулемета, з’явилося в мережі в четвер, 30 жовтня.

Згодом актор заявив, що це була постановочна сцена, що він стріляв холостими і що зміг знайти бронежилет і шолом лише із написом «Преса».

Служба безпеки України і Міністерство внутрішніх справ повідомили про відкриття кримінального провадження проти Пореченкова, зокрема, за участь у терористичній діяльності.

XS
SM
MD
LG