Доступність посилання

ТОП новини

Партія Порошенка «злила» вибори на сході «Опозиційному блоку» – Гармаш


Редактор інтернет-видання «ОстроВ» Сергій Гармаш
Редактор інтернет-видання «ОстроВ» Сергій Гармаш

Результат виборів на сході був «визначений домовленістю між «Опозиційним блоком», практично це Партія регіонів, і «Блоком Петра Порошенка». Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив головний редактор інтернет-видання «ОстроВ» Сергій Гармаш.

«Перед самими виборами і навіть під час виборів, за 15 хвилин до закінчення виборів «Блок Петра Порошенка» міняв своїх представників – представників партії «Удар», своїх призначенців місцевих, на нікому невідомих людей, які працювали на Партію регіонів», – зазначив Гармаш у ефірі програми «Ми Разом».

За його словами, «у Слов’янську, де переміг чоловік Королевської – Юрій Солод – з гаслом «Продовжимо справу Азарова», напередодні виборів був замінений голова окружної виборчої комісії, п’ять її членів і навіть айтішник, який відповідає за передачу результатів у ЦВК. У результаті з 18 членів комісії – 16 були з луганською пропискою».

Гармаш вважає, що не лише страх, а здебільшого відсутність вибору обумовили низьку активність виборців на сході.

«Явка була низькою навіть не тому, що боялися, а тому, що їм не було з кого вибирати. Нова влада для них нічого не зробила, нікого їм не представила, а місцева влада залишилася та сама, що була. Та сама влада, яка розвішувала триколори», – вважає експерт.

За словами Гармаша, навіть деякі представники «Блоку Петра Порошенка»були колишніми регіоналами.

«Ця ситуація мені дуже нагадує 2005 рік, коли Ющенко підписав заключив меморандум «Національної єдності» з регіоналами і фактично реанімував Партію регіонів. Вони всі розбіглися по закордонах, а Ющенко їх повернув. Тоді вони повернулися впевнені в собі й потім «відіграли Януковича». Очевидно, що «Опозиційний блок» пройшов до парламенту по домовленості із Порошенком. Порошенко таким чином створив собі опозицію, не без впливу заходу й Росії», – зазначає Гармаш.

Радіо Свобода поки не змогло отримати коментарі з цього приводу від членів «Блоку Петра Порошенка», але зробить це найближчим часом.

За попередніми даними ЦВК, «Опозиційний блок», який очолює колишній міністр енергетики Юрій Бойко, посів перші місця за кількістю голосів на позачергових парламентських виборах у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і другі позиції на Одещині та Миколаївщині.

XS
SM
MD
LG