Доступність посилання

ТОП новини

США: єдині законні вибори на Сході України – 7 грудня


Сполучені Штати Америки знову заявили у п’ятницю, що законними виборами в частинах Донбасу будуть місцеві вибори 7 грудня, і закликали всі країни світу відкинути незаконні намагання сепаратистів провести власні «вибори».

США глибоко стурбовані планом сепаратистів провести нелегітимні й незаконні «вибори» в частині Східної України цієї неділі, заявила речник Державного департаменту США Джен Сакі.

США не визнають їхніх результатів, наголосила вона.

Речник звернула увагу, що ці «вибори» порушують букву й дух «мінської домовленості» від 5 вересня, яка передбачає проведення виборів на Сході України відповідно до закону України, що призначив їх на 7 грудня.

Будь-які спроби легітимізувати результати сепаратистських «виборів» підірвуть «мінські домовленості», заявляє Держдепартамент.

Представники США, як і світової спільноти, від генерального секретаря ООН до керівників і найвищих посадовців окремих держав і міждержавних об’єднань, а також України вже багато разів привертали увагу останніми днями, що задумані сепаратистами «вибори» в захоплених ними регіонах, які вони хочуть провести 2 і 9 листопада, прямо суперечать «мінському протоколові». Цей документ визначив, що вибори там мають відбутися відповідно до закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Цей закон призначив такі вибори на 7 грудня.

Натомість Росія, представник якої теж підписав укладені за посередництва ОБСЄ «мінські домовленості», тепер твердить, нібито сепаратистські «вибори» відповідають цим домовленостям. Росія, яка всіляко підтримує збройних сепаратистів у частині Донбасу, є єдиною країною, яка заявила, що визнає їхні «вибори».

XS
SM
MD
LG