Доступність посилання

ТОП новини

Секретних домовленостей з бойовиками щодо виборів немає − адміністрація президента


Заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що у мінських домовленостях немає секретного пункту, який би дозволяв провести вибори представникам угруповань «ДНР» та «ЛНР», які Україна визнає терористичними. Про це він сказав в ефірі програми «Шустер Live».

«Я вважаю провокацією проти України тему про секретні домовленості. Про те, що щось робиться не так. Сьогодні це все підхоплене на російських каналах», − заявив Чалий.

Він також показав копії двох документів із підписами учасників контактної групи, яка займалася врегулюванням ситуації на Донбасі.

«Покажіть мені, будь ласка, будь-який ще один документ з підписами, прізвищами… Все інше − це гра, провокація, тиск… Ніяких інших секретних, не секретних, яких завгодно домовленостей такого плану, документів такого плану немає», − сказав Чалий.

«Якщо хтось буде намагатися видати за документ якісь усні домовленості, якісь попередні обговорення, якісь робочі таблиці – це все від лукавого», − додав він.

Представники США, як і світової спільноти, від генерального секретаря ООН до керівників і найвищих посадовців окремих держав і міждержавних об’єднань, а також України вже багато разів привертали увагу останніми днями, що задумані сепаратистами «вибори» в захоплених ними регіонах, які вони хочуть провести 2 і 9 листопада, прямо суперечать «мінському протоколові». Цей документ визначив, що вибори там мають відбутися відповідно до закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Цей закон призначив такі вибори на 7 грудня.

Натомість Росія, представник якої теж підписав укладені за посередництва ОБСЄ «мінські домовленості», тепер твердить, нібито сепаратистські «вибори» відповідають цим домовленостям. Росія, яка всіляко підтримує збройних сепаратистів у частині Донбасу, є єдиною країною, яка заявила, що визнає їхні «вибори».

XS
SM
MD
LG