Доступність посилання

ТОП новини

Екс-командира військової частини засудили до 4 років − наказав втопити протитанкові комплекси


Колишнього командира однієї з військових частин Шепетівського гарнізону визнано винним у замаху на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів «Метис» та «Фагот». Про це повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону.

«В перебігу розслідування кримінального провадження було встановлено, що військовослужбовець наказав підлеглим втопити в пожежній водоймі 8 високоточних протитанкових ракетних комплексів «Метис» та «Фагот», вартість яких становить від 50 до 80 тисяч гривень кожен», − мовиться у повідомленні.

Прокуратура довела, що колишній командир військової частини достовірно знав про наявність у військовій частині штучно створених надлишків озброєння.

«З метою уникнення відповідальності та бажаючи приховати їх від перевірки, військовослужбовець віддав незаконний наказ», – повідомила прокуратура.

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок суду попередньої інстанції, яким військовому було призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, повідомили у прокуратурі.

XS
SM
MD
LG