Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК призначила перерахунок голосів у Дніпродзержинську, де перемагає кандидат від БПП


На п’яти дільницях виборчого округу № 30 (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) будуть перераховані голоси. Таке рішення ухвалила Центральна виборча комісія в суботу, 1 листопада, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За рішенням ЦВК, перерахунок має відбутись до 3 листопада.

У цьому окрузі розрив між першим і другим місцем склав лише 61 голос.

Попередньо, за даними ЦВК, на окрузі переміг кандидат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Дубінін, але самовисуванець Олег Зорохольській, який посів друге місце, заявив, що дані протоколів, які є у нього, і дані, введені в систему «Вибори», відрізняються.

«Встановлено, що ОВК ОВО № 30 допустила протиправну бездіяльність з непроведення повторного підрахунку голосів на цих виборчих дільницях, що, своєю чергою, призвело до складання ОВК протоколу за підсумками голосування з помилками і неточностями», – повідомили в ЦВК.

У ЦВК також мають намір звернутися в Генеральну прокуратуру з проханням розслідувати ситуацію.

Раніше, за результатами обробки 100% протоколів, на виборах до Верховної Ради України за 17 одномандатними округами Дніпропетровської області проходило сім кандидатів від БПП, дев’ять самовисуванців і лідер партії «Правий сектор» Дмитро Ярош.

За даними ЦВК, в 30-у окрузі перемагав висуванець «Блоку Петра Порошенка», голова правління ПАТ «Дніпроазот» Олександр Дубінін (26, 08% голосів). На другому місці (25,99% голосів) – Олег Захорольський, самовисуванець, екс-регіонал.

XS
SM
MD
LG