Доступність посилання

ТОП новини

Під Донецьком була помічена «величезна» військова колона з «Градами» – ЗМІ


Кореспондент британського видання The Telegraph Роланд Оліфант повідомив про пересування військової колони з «Градами» та іншою військовою технікою неподалік Донецька. Про це він написав у суботу, 1 листопада, у своєму твіттері.

За словами журналіста, він і його колега з BuzzFeed Макс Седдон бачили 62 зелені «КамАЗи» з трьома установкам «Град» і двома зенітними гарматами. Вантажівки без номерних знаків прямували до Донецька зі сходу. Ці машини не мали номерних знаків.

Про величезну колону військової техніки під Донецьком у своєму твітері написала також московська кореспондентка Associated Press Наталя Васильєва.

У РНБО України 31 жовтня заявили, що «росіяни продовжують перекидати на територію Донбасу особовий склад та техніку наступального характеру». Там також повідомляли про заходження на територію України військових колон з боку російського Ростова.

5 вересня у Мінську сторони конфлікту підписали протокол, у якому зобов'язалися припинити будь-які наступальні дії. Згідно з підписаним на його основі Мінським меморандумом, вони зобов'язалися відвести важку військову техніку та зброю калібром більше ста міліметрів за 30-кілометрову буферну зону.

2 листопада в Донецьку мають відбутися незаконні «вибори» так званих «глави» та «парламенту» «ДНР». Україна, ЄС та США заявили про те, що їхнє проведення суперечить Мінським домовленостям, оскільки ті передбачають, що вибори мають відбутися відповідно до українського законодавства.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що, на думку Росії, ці вибори відповідають Мінському протоколу і його країна визнає їхні результати.

XS
SM
MD
LG