Доступність посилання

ТОП новини

Європейські політики застерігають Росію від визнання псевдовиборів на Донбасі


Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Елмар Брок
Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Елмар Брок

Євросоюз не визнає так звані «вибори» у контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу і застерігає Москву від такого визнання. Про це заявив голова комітету Європарламенту з закордонних справ Елмар Брок, інформує ТАСС.

«Євросоюз не визнає ці псевдовибори, які проводяться на порушення українського законодавства і тому є нелегітимними», – заявив Брок в ефірі радіостанції «Прем’єр».

За словами Брока, «ці вибори є повною протилежністю духу і букві Мінського протоколу, і вони націлені на підрив процесу мирного врегулювання на Донбасі».

Росія має утриматися від заяв, «які можуть бути розцінені сепаратистами як заохочення їхнього прагнення до відділення (від України – ред.)», – заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, інформує «Німецька хвиля».

«Вибори» однозначно суперечать мінськими домовленостями про припинення вогню, і саме тому ми їх не визнаємо», – заявив Штайнмаєр, підтверджуючи позицію федерального уряду.

За словами міністра, нині на передній план висувається питання обговорення критеріїв для послаблення санкцій проти Росії. Передумовою цього кроку Штайнмаєр називає послідовне виконання мінського мирного плану та початок політичного вирішення конфлікту.

У контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу 2 листопада триває голосування на так званих «виборах». Українська влада, Сполучені Штати, Європейський союз та інші західні країни, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун наголосили, що ці «вибори» нелегітимні і не будуть визнані. Російські офіційні особи тим часом заявляють про намір визнати результати голосування.

XS
SM
MD
LG