Доступність посилання

ТОП новини

Псевдовибори в частині Донбасу ставлять під загрозу мирний процес, Україна відреагує – президент


Донецьк, «день виборів», 2 листопада 2014 року
Донецьк, «день виборів», 2 листопада 2014 року

Псевдовибори в деяких районах Донецької та Луганської областей ставлять під загрозу мирний процес, і Україна адекватно відреагує на цей виклик, заявив у неділю президент Петро Порошенко.

Він наголосив, що так звані «вибори» в окупованих районах Донецької та Луганської областей не мають нічого спільного з волевиявленням людей і грубо порушують «мінські домовленості».

«Фарс під дулами танків та автоматів, який влаштували дві терористичні організації на частині Донбасу, – це жахлива подія, яка не має нічого спільного з реальним волевиявленням», – наводить слова голови держави його прес-служба.

За його словами, Україна та весь цивілізований світ не визнають цього фарсу.

«Уже зараз провідні країни світу та впливові міжнародні організації засудили ці так звані «вибори». Розраховую на те, що псевдовиборів не визнає і Росія, тому що вони є грубим порушенням «мінського протоколу» від 5 вересня, під яким стоїть підпис і представника Росії», – наголосив Порошенко.

Президент нагадав, що «всі вибори на українській території, де голосують українські громадяни, мають відбуватися виключно за українськими законами».

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» проводять «вибори» на підконтрольних їм наразі територіях, усупереч «мінським домовленостям». Росія є єдиною країною світу, яка заявляла про намір визнати ці «вибори», протиставивши себе світовій спільноті, представники якої багато разів застерігали Москву не робити цього.

XS
SM
MD
LG