Доступність посилання

ТОП новини

Литва засудила незаконні «вибори» на частині території Донеччини та Луганщини


Міністерство закордонних справ Литви засудило незаконні «вибори» на частині території Донецької і Луганської областей України, проведені 2 листопада нелегальними збройними угрупованнями. Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства.

«Ці дії, напряму підтримувані Росією, брутально порушують територіальну цілісність України, суперечать нормам міжнародного права, законам України та підписаній 5 вересня в Мінську угоді... «Місцеве самоврядування, сформоване на підставі цього фарсу «виборів», не матиме жодної демократичної легітимності», – стверджує МЗС Литви.

Раніше з заявами схожого змісту виступили офіційні представники США, Євросоюзу та Німеччини.

Міністерство закордонних справ Росії натомість заявило, що «поважає волевиявлення мешканців Південного Сходу» України.

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» провели протизаконні «вибори» на захоплених ними територіях, які, всупереч твердженням представників Росії, прямо суперечать досягненим у Мінську у вересні домовленостям. Представники світової спільноти, від генерального секретаря ООН до керівників міждержавних об’єднань і чільних посадовців провідних держав світу та інших західних політиків, а також України багато разів застерігали Росію від визнання цих «виборів», що стало б черговим підривом «мінських домовленостей». Лунали, зокрема, й попередження, що визнання незаконних «виборів» може призвести й до нових санкцій проти Росії.

XS
SM
MD
LG