Доступність посилання

ТОП новини

У Росії триває паніка на валютному ринку


Ілюстраційне фото, Москва, 29 жовтня
Ілюстраційне фото, Москва, 29 жовтня

Рубль продовжує слабшати щодо провідних світових валют. Станом на 11:15 за місцевим часом російська валюта на Московській біржі торгується близько позначки 43,5 рубля за долар. Це близько до історичного мінімуму в районі 43,6 рубля за долар, зафіксованого під час торгів 30 жовтня.

Торік у ці ж дати за долар у Росії давали 32-33 рублі. За рік російська валюта втратила близько третини вартості.

Рубль також слабшає і щодо єдиної європейської валюти. Станом на 11:15 за часом Москви російська валюта торгувалася близько позначки 54 з третиною рубля за євро. Це дещо нижче від історичного мінімуму в 55 рублів за євро, який також фіксувався минулого четверга.

Країни Заходу запровадили проти Росії кілька раундів санкцій через агресивну політику Москви щодо України – анексію Криму та підтримку озброєних сепаратистів на сході країни.

Ринкові аналітики припускають, що нові санкції можуть бути запроваджені через визнання Росією так званих «виборів» на частині території Донецької і Луганської областей України, проведених 2 листопада нелегальними збройними угрупованнями. Жодна інша країна світу не вдалася до такого кроку.

XS
SM
MD
LG