Доступність посилання

ТОП новини

Китай поважає територіальну цілісність України – заява МЗС


Китай поважає суверенітет і територіальну цілісність України, заявила речниця МЗС Китаю Хуа Чуньїн у відповідь на запитання про реакцію її країни на незаконні «вибори» на підконтрольній бойовикам частині території Донбасу.

«Китай дотримується принципу невтручання у внутрішні справи інших країн, поважає суверенітет і територіальну цілісність України», – наголосила вона.

«Ми сподіваємося, що всі сторони дотримуватимуться режиму припинення вогню, якого було так складно досягнути, зберігатимуть спокій, демонструватимуть стриманість, вирішуватимуть розбіжності шляхом діалогу і консультацій, працюватимуть над тим, щоб врегулювати кризу політичним шляхом», – додала речниця МЗС Китаю.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними організаціями, позиціонують недільне «голосування» як крок до формування «органів влади» на зайнятій бойовиками частині території Донецької і Луганської областей. Україна – як і США і ЄС – не визнає недільні «вибори» бойовиків. Росія натомість заявила, що «поважає волевиявлення мешканців Південного Сходу» України.

XS
SM
MD
LG