Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго домовляється про закупівлю вугілля з підприємств, які контролюють бойовики


Міністерство енергетики та вугільної промисловості України проводить переговори про закупівлю та доставку вугілля з державних шахт, які наразі перебувають під контролем бойовиків. Про це повідомив перший заступник глави Міненерговугілля Юрій Зюков.

«Я особисто проводжу переговори з нашими генеральними директорами, які перебувають у зоні АТО. Там і директори, там і фінансові керівники, комерційні, а вони, в свою чергу, проводять переговори з лідерами так званих народних республік», – сказав він.

Заступник міністра наголосив, що у разі досягнення домовленостей гроші за вугілля переводитимуть на рахунки державних банків, а міністерство контролюватиме, щоб кошти спрямували на зарплатні картки гірників, а також використовували для оплати електроенергії та підтримки шахт у робочому стані.

Кошти, як повідомив Зюков, перераховуватимуть лише після доставки вугілля на ТЕС та перевірки його якості. Оплата, за словами представника міністерства, проводитиметься за нинішньою балансовою ціною 850 гривень за тонну. Юрій Зюков додав, що купівля вугілля за кордоном коштує Україні понад тисячу гривень за тонну.

XS
SM
MD
LG