Доступність посилання

ТОП новини

Ярема звернувся до генпрокурора Росії з проханням забезпечити дотримання прав затриманих українців


Генеральний прокурор України Віталій Ярема
Генеральний прокурор України Віталій Ярема

Генеральний прокурор України Віталій Ярема звернувся до генпрокурора Російської Федерации Юрія Чайки з офіційнім листом щодо забезпечення прав громадян України, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві стурбовані випадками порушення прав громадян України з боку державних органів Російської Федерації.

Зокрема, за інформацією Генпрокуратури, у травні громадяни України Юрій Яценко та Богдан Яричевський приїхали до Російської Федерації, де їх на наступний день затримали.

У Росії суд прийняв рішення про їх адміністративне видворення в зв’язку з порушенням правил в’їзду на територію Російської Федерації.

Яричевського депортували лише через три місяці, а Яценка досі незаконно утримують на території Росії за надуманими підставами, зазначають у ГПУ.

«Повідомлялось про неодноразове застосування до затриманих тортур і катувань співробітниками ФСБ Росії з метою змусити дати свідчення у злочинах, яких вони не скоювали», – йдеться у листі до Генпрокурора Росії.

Генпрокурор України Віталій Ярема просить свого російського колегу вжити заходів до забезпечення прав затриманих на території Російської Федерації громадян України, зокрема Юрія Яценко.

Крім того, на території Росії арештовані українська льотчиця Надія Савченко та режисер Олег Сенцов.

XS
SM
MD
LG