Доступність посилання

ТОП новини

США посилюють перевірки для безвізових іноземців


Сполучені Штати оголосили сьогодні, що посилюють попередні перевірки іноземців, які хочуть прибути до США, скориставшись можливістю безвізового приїзду. Ідеться про відвідувачів-громадян 38 країн світу, в першу чергу європейських, щодо яких США здійснюють програму «винятку з візових вимог».

Як заявив міністр внутрішньої безпеки США Джей Джонсон, тепер такі відвідувачі муситимуть подавати наперед додаткову паспортну і контактну інформацію про себе.

Цей крок запроваджений у час, коли дедалі зростають загрози від людей із громадянством згаданих країн, переважно мусульман за вірою, які брали участь в угрупованнях ісламістів у Сирії чи Іраку.

США не вимагають віз від громадян лише кількох держав чи територій світу, та громадяни ще 38 країн наразі проходять за програмою «винятку з візових вимог» і теж мають можливість відвідувати США без візи – але в разі прибуття літаком чи судном усе одно мають наперед отримати електронний дозвіл через інтернет. Ця процедура вимагає подати про себе певні дані, список яких тепер розширюють.

XS
SM
MD
LG