Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: ідентифіковано тіла загиблих в збитому літаку в Луганську в червні


У ході розслідування терористичного акту, внаслідок якого у збитому озброєними сепаратистами літаку поблизу Луганська загинуло 49 українських військових, провели 112 експертиз, в тому числі молекулярно-генетичну для встановлення осіб загиблих воїнів. Про це повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними прокуратури, на сьогодні ідентифіковано тіла усіх загиблих.

Крім того, як поінформували в прокуратурі, в ході слідства вже опитали 132 свідків.

«Провадження досудового розслідування прийнято слідчим відділом УСБУ у Дніпропетровській області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області», – зазначили в прокуратурі.

14 червня 2014 року у ході проведення антитерористичної операції на території Луганської області під час транспортування особового складу військовослужбовців Збройних Сил України та військової техніки в аеропорту Луганська невстановленими особами з використанням переносного зенітно-ракетного комплексу збито військово-транспортний літак Іл-76 Збройних Сил України.

На момент знищення на борту літака перебувало 9 членів екіпажу та 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини з Дніпропетровщини. Усі вони загинули.

Відповідальність за збиття літака взяло на себе угруповання «ЛНР».

XS
SM
MD
LG