Доступність посилання

ТОП новини

Уперше депутатів до Верховної Ради на звільненій частині Донбасу обирали вільно – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Уперше депутатів до Верховної Ради на звільненій частині Донецької та Луганської областей обирали вільно, на конкурентній основі. Про це йдеться у заяві президента України Петра Порошенка, яка опублікована на сайті президента.

«За 17 років, протягом яких на Донбасі панував клан Януковича, в регіоні забули, що таке чесне голосування. Ті, кого обрали і підтримали, скажу прямо, здебільшого не герої нашого часу. Хоча важливо, що всі вони стоять на позиціях єдності України. Я поважаю вибір вільної частини Донбасу, зроблений на виборах до Верховної Ради України 26 жовтня», – зазначає Порошенко.

Крім того, президент зазначив, що готовий до діалогу з тими, кого обрали виборці Донбасу.

Відео: Адміністрація Президента України

За попередніми даними ЦВК, «Опозиційний блок», який очолює колишній міністр енергетики Юрій Бойко, посів перші місця за кількістю голосів на позачергових парламентських виборах у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і другі позиції на Одещині та Миколаївщині.

Головний редактор інтернет-видання «ОстроВ» Сергій Гармаш у ефірі Радіо Свобода заявив, що результат виборів на сході був «визначений домовленістю між «Опозиційним блоком», практично це Партія регіонів, і «Блоком Петра Порошенка». Крім того, за словами Гармаша, навіть деякі представники «Блоку Петра Порошенка» були колишніми регіоналами.

XS
SM
MD
LG