Доступність посилання

ТОП новини

Кордон України перетнув шостий «гуманітарний конвой» із Росії


Чергова, вже шоста колона «гуманітарного конвою» з Росії вже на шляху до міст Донбасу. Десять автомобілів з паливом прямують у Донецьк, інформує російське агентство «РИА Новости».

За словами заступника начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Олега Воронова, ще одна колона з 10 автомобілів зараз проходить «митне оформлення», після чого вирушить до Луганська.

Росія вже п’ять разів вводила в захоплені сепаратистами й російськими військами території в частині Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста й на порушення міжнародних норм. Зокрема, попередні дві такі колони були доставлені 2 листопада, а перед тим 31 жовтня. І в Україні, і у світі різко критикували такі дії Росії.

Раніше в РНБО України заявляли, що російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись до Росії, вивозили з українських заводів на Донбасі військове обладнання. Також цим транспортом до Росії вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів, стверджують в РНБО.

XS
SM
MD
LG