Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада закликає телеканали прибрати з ефіру антиукраїнську російську кінопродукцію


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає українські телеканали прибрати з ефіру кінопродукцію російського виробництва, яка пропагує антиукраїнські настрої. Про це йдеться у повідомленні на сайті регуляторного органу.

«Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підтримує відмову ICTV від показу серіалу з актором Михайлом Пореченковим і закликає телеканали переглянути програмний підхід до показу аудіовізуальної продукції російського виробництва», – мовиться у повідомленні.

У Нацраді розповіли, що отримують скарги від громадян з вимогою «припинити трансляції фільмів із участю російських акторів, що не лише підтримують агресію проти нашої держави, а й беруть участь у іміджевій візуальній підтримці цієї агресії». «Ми впевнені, що менеджери, власники та керівники телеканалів обов’язково проявлять свою громадянську позицію, патріотизм у складний для країни час», – наголосили в регуляторному органі.

30 жовтня російський актор Михайло Пореченков побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

Російський актор Михайло Пореченков стріляє з кулемета біля Донецького аеропорту, 30 жовтня
Російський актор Михайло Пореченков стріляє з кулемета біля Донецького аеропорту, 30 жовтня

На цю ж тему: Війна Росії проти України і культура. Урок актора Пореченкова

XS
SM
MD
LG