Доступність посилання

ТОП новини

У ФІФА знову вибачаються за відеоролик із «російським Кримом» – ФФУ


Відеошоу на фасаді Большого театру в Москві з представленням емблеми чемпіонату, 28 жовтня 2014 року
Відеошоу на фасаді Большого театру в Москві з представленням емблеми чемпіонату, 28 жовтня 2014 року

Федерація футболу України повідомила сьогодні, що отримала листа від Міжнародної федерації футболу, в якому ФІФА знову вибачилася за офіційний відеоролик, у якому Крим був зображений як нібито «частина Росії» під час представлення в Москві офіційної емблеми Чемпіонату світу 2018 року, що має відбутися в Росії.

У листі, наведеному на сайті ФФУ, генеральний секретар ФІФА Жером Вальк повідомив, що ролик виготовляло російське творче агентство, а у ФІФА випустили з уваги, що на показаній там мапі український регіон Крим був показаний як частина Росії.

«Коли цей прикрий інцидент був доведений до нашої уваги, ми негайно вилучили відповідний короткий відеоряд», – мовиться в перекладі листа.

Чільний представник ФІФА висловив жаль через «незручності, спричинені цим прикрим інцидентом», і запевнив, що в майбутньому у ФІФА будуть більш уважними до матеріалів, вироблених третіми сторонами.

Минулого тижня у ФІФА вже усно вибачалися перед ФФУ через цей інцидент. ФІФА також видалила зі свого каналу на ютюбі відеоролик, у якому під час лазерного відеошоу на фасад Большого театру в центрі російської столиці спроектували сфальсифіковану мапу Росії, до якої домалювали й окупований нею український Крим. У новій версії ролика, яку оприлюднили натомість, цей кадр був видалений.

XS
SM
MD
LG