Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк більше заплатив до пенсійного фонду, ніж отримав назад – Тарута


Сергій Тарута
Сергій Тарута

Донецьк за останні 9 місяців перерахував до пенсійного фонду України значно більше коштів, ніж отримав назад. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута.

За його словами, підприємства на окупованій території Донбасу продовжують працювати за законами Україні і платити податки. «Сьогодні підприємства працюють за законами України, сплачують всі податки за законами України в державний бюджет. Люди отримують пенсії. До речі, сам Донецьк перерахував у пенсійний фонд за 9 місяців набагато більше коштів, ніж отримав назад», – зазначив Сергій Тарута.

Як зазначив Тарута, на Донбасі живуть громадяни України і їм потрібно допомагати. «А є бойовики. Це, дійсно, терористичні формування, бандитські формування, які окупували територію. І наше завдання звільнити тих, хто там живе, від цих бойовиків. Як це зробити? Це можна зробити лише відновивши кордон з Росією», – додав він.

Сергій Тарута висловив сподівання, що одним з перших законів, який ухвалить Верховна Рада, буде закон про децентралізацію влади.

У понеділок президент Петро Порошенко заявив у відеозверненні, що децентралізація залишається в арсеналі української влади як ключовий елемент політичного врегулювання на Донбасі, і Київ готовий ухвалити новий закон щодо особливостей самоврядування частини сходу України за умови повернення всіх сторін до виконання «мінського протоколу».

XS
SM
MD
LG