Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє про готовність призначити нову дату виборів у деяких районах Донбасу


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко виступає за ухвалення нового закону з новою датою місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей. Про це заявив президент, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони України

«До 7 грудня ми просто не встигаємо якісно організувати і провести вибори. Потрібно мінімум 55 днів, щоб якісно організувати виборчий процес. Ми будемо готові прийняти новий закон», – заявив він.

За словами Порошенка, новий закон має прийматися в умовах, коли буде «стійке припинення вогню», а також чітка демаркація лінії зіткнення, яка зафіксована в Мінському протоколі від 5 вересня.

Крім того, президент підкреслив, що скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу не означає відмову від мінських домовленостей

Вчора президент Петро Порошенко заявив, що винесе на розгляд засідання Ради національної безпеки і оборони скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини. Крім того, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про скасування відповідного закону.

Порошенко зазначив, що Київ продемонстрував мешканцям Донецької і Луганської областей і зовнішньому світові щире прагнення до політичного врегулювання, однак таку можливість бойовики відкинули.

Президент зазначив, що проведення псевдовиборів 2 листопада на Донбасі «торпедувало закон і різко загострило ситуацію на Донбасі».

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» заявили, що «відкриті до продовження діалогу» з українським керівництвом. Олександр Захарченко, який називає себе «главою ДНР», заявив про готовність обговорювати мирне врегулювання ситуації на Донбасі особисто з Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG