Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії звільняють міністра оборони після критики арештів його підлеглих


Іраклі Аласанія
Іраклі Аласанія

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі оголосив сьогодні, що відправив у відставку міністра оборони Іраклі Аласанію – через кілька годин по тому, як той виступив із критикою арештів його підлеглих і звинувачень проти них.

При цьому прем’єр розкритикував звільненого міністра за те, що той, замість того, щоб сприяти розслідуванню, почав «політизувати це питання».

За словами Ґарібашвілі, Аласанія зробив «безвідповідальні» заяви.

Раніше сьогодні Іраклі Аласанія заявив, що недавні арешти посадовців Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних сил, а також нові звинувачення проти чільних військових медиків «вочевидь політично мотивовані» і становлять «напад на євроатлантичний вибір Грузії».

Сьогодні прокуратура у Грузії оголосила, що у справі про кілька випадків масових отруєнь, у яких потерпіли минулого року загалом кількасот військовослужбовців, висунула звинувачення в недбальстві проти начальника медичної служби Генштабу і начальників медслужб двох мотострілецьких бригад, а також проти трьох працівників державної компанії, що постачає продукти військовим.

А минулого тижня у Грузії затримали чотирьох чільних військових посадовців і ще одного колишнього працівника Міноборони за звинуваченнями в розтратах державних коштів на суми в сотні тисяч доларів.

XS
SM
MD
LG