Доступність посилання

ТОП новини

Президент уводить у дію вересневе рішення РНБО про зміцнення обороноздатності


Петро Порошенко на засіданні РНБО 4 листопада 2014 року
Петро Порошенко на засіданні РНБО 4 листопада 2014 року

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 вересня «Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», повідомила у вівторок прес-служба голови держави. Указ про це був підписаний у понеділок.

Згідно з тим рішенням РНБО, Кабінетові міністрів, серед іншого, доручено невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних сил та інших утворених відповідно до законів військових формувань особовим складом, сформованим на добровільній основі, передбачивши, зокрема, укладання короткострокових контрактів на проходження військової служби.

Також уряд має вжити заходів для відновлення початкової військової підготовки у загальноосвітніх навчальних закладах.

Кабінетові міністрів також доручено в місячний термін опрацювати формування оптимальної моделі забезпечення безпеки України, зокрема, щодо можливостей укласти багатосторонній міжнародний договір або двосторонні міжнародні договори про надання Україні дієвих гарантій безпеки для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

У сфері фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони урядові, серед іншого, доручено невідкладно доопрацювати проект державного бюджету України на 2015 рік, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм. Зокрема, передбачається фінансування потреб національної оборони на рівні не менш як 3 відсотки від валового внутрішнього продукту на рік.

Урядові також доручено опрацювати розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу, мовиться в указі.

Раніше у вівторок під головуванням президента відбулося ще одне засідання РНБО, присвячене становищу в Україні. На ньому, серед іншого, теж ішлося про розвиток оборонних і безпекових можливостей України.

XS
SM
MD
LG