Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали кількадесят учасників «російських маршів»


Під час офіційного святкування Дня народної єдності, Москва, 4 листопада 2014 року
Під час офіційного святкування Дня народної єдності, Москва, 4 листопада 2014 року

У найбільших містах Росії, столиці Москві і в Санкт-Петербурзі, поліція затримала у вівторок близько 30 учасників так званих «російських маршів» націоналістичних сил.

Зокрема, близько 20 затриманим під час маршу на околиці Москви інкримінують дрібне хуліганство, бо вони «нецензурно висловлювалися», в Санкт-Петербурзі акція націоналістів на центральному Невському проспекті не була санкціонована.

Такі марші російські націоналісти традиційно проводять на День народної єдності – російське державне свято, яке святкують 4 листопада.

Крім того, з цієї нагоди в багатьох містах Росії відбулися й офіційні демонстрації. Зокрема, в Москві поліція заявляє про 75 тисяч учасників такої провладної демонстрації; кореспондент Радіо Свобода повідомляє про близько 9 тисяч учасників.

Відбувалися й акції іншого спрямування. Наприклад, у Санкт-Петербурзі крайні ліві і праві сили разом провели ходу «За Новоросію» на підтримку проросійських сепаратистів у частині Сходу України.

Свято Дня народної єдності запровадили в Росії на 4 листопада з ініціативи прокремлівських сил 2004 року як заміну радянському комуністичному святу «дня Жовтневої революції» 7 листопада, яке тоді ж скасували.

XS
SM
MD
LG