Доступність посилання

ТОП новини

Російського правозахисника Пономарьова не пустили в Україну – «Меморіал»


Віталій Пономарьов
Віталій Пономарьов

Члена ради російського правозахисного центру «Меморіал» Віталія Пономарьова не пустили в Україну. За повідомленням на сайті правозахисного центру, 4 листопада Пономарьов прилетів у Львів, однак представник Державної прикордонної служби поінформував його про заборону на вʼїзд в Україну.

«Правозахисника вислали (у Москву – ред.) на основі паперу, складеного капітаном прикордонної служби Оленою Вишняковою. У документі йдеться, що йому (Пономарьову – ред.) «заборонено вʼїзд в Україну згідно з рішенням уповноваженого державного органу». Про те, коли, яким органом і на який термін запроваджено заборону, прикордонники повідомити відмовилися», – зазначили в «Меморіалі».

У правозахисному центрі повідомили, що Віталій Пономарьов прибув у Львів для участі в судовому засіданні у справі двох громадян Росії, які просять в Україні притулку.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» наголосили, що заборона на вʼїзд у звʼязку з правозахисною діяльністю «суперечить міжнародним зобовʼязанням України».

Державна прикордонна служба у коментарі Радіо Свобода підтвердила факт існування заборони на в'їзд для Віталія Пономарьова, але причину такого рішення української сторони не уточнила. У відомстві також наголосили, що не зобов'язані інформувати особу про подробиці заборони на в'їзд під час її спроби перетнути кордон – для цього особа має надіслати у Держприкордонслужбу відповідний запит.

XS
SM
MD
LG