Доступність посилання

ТОП новини

До роботи над коаліційною угодою запрошені і міжнародні експерти – Шимків


Дмитро Шимків
Дмитро Шимків

Учасники переговорів щодо створення парламентської коаліції залучили міжнародних експертів і громадських активістів до роботи над коаліційною угодою. Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків.

За його словами, міжнародні фахівці працюють над тими частинами коаліційної угоди, які стосуються реформування економіки, фінансової і соціальної систем і сектору безпеки України.

«Ми отримали коментарі, серед інших, від Європейської бізнес-асоціації, Американської торговельно-промислової палати, консалтингових компаній, неурядової організації «Нова країна», Асоціації міст, Реанімаційного пакету реформ. Свої зауваження і пропозиції нам надали у групі міжнародних економічних радників високого рівня. Усі ці напрацювання передані робочим групам, які працюють над частинами коаліційної угоди», – зазначив Шимків.

За словами представника президентської адміністрації, пропозиції і рекомендації міжнародних й українських фахівців будуть максимально використані при підготовці угоди.

Найцікавішими з наданих пропозицій Шимків назвав такі, що стосуються дерегуляції економіки, податкової і фінансової реформ, модернізації сектору національної безпеки тощо.

Свої проекти коаліційних угод раніше запропонували лідери виборчих перегонів – «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт» і обʼєднання «Самопоміч». Сформована переговорна група з формування коаліції створила сім робочих груп для створення єдиного проекту коаліційної угоди. У четвер, 6 листопада, переговорна група з формування коаліції планує провести своє засідання.

XS
SM
MD
LG