Доступність посилання

ТОП новини

Заступник голови парламенту Чехії, попри застереження, поїхав у Москву


Заступник голови Парламенту Чеської Республіки і голова Комуністичної партії Чехії та Моравії Войтєх Філіп сьогодні вирушив до Москви на запрошення заступника голови Державної думи Росії Сергія Железняка. Радіо Свобода це підтвердив представник пресового відділу Комуністичної партії Чехії та Моравії Роберт Квачкай.

Як повідомляють чеські ЗМІ, проти поїздки Войтєха Філіпа до Москви виступила низка лідерів правих політичних сил. «Нам перешкоджає контекст візиту і також те, що російський посол в Празі звернувся з запрошенням до Войтєха Філіпа, а не до парламенту», – наголосив, зокрема, голова парламентського клубу проправої Громадянсько-демократичної партії Збінєк Станюра.

При цьому чеські ЗМІ наголошують, що Сергієві Железняку від березня цього року в рамках санкцій щодо Росії заборонений в’їзд до країн ЄС та США.

У зв’язку з незгодами всередині чеського парламенту Войтех Філіп як заступник голови парламенту забрав з оргкомітету свою заяву з проханням схвалити відрядження до Москви (саме комітет мав би ухвалити відповідне рішення щодо поїздки). Відрядження до Москви Войтеху Філіпу схвалив голова Парламенту.

Проблематичне, на погляд низки політиків, відрядження Войтєха Філіпа розглядається сьогодні на засіданні парламенту Чехії. Рішення парламенту має бути ухвалене ймовірно сьогодні на вечірньому засіданні.

XS
SM
MD
LG