Доступність посилання

ТОП новини

У проекті коаліційної угоди велику увагу надано питанню безпеки — Шимків


Дмитро Шимків
Дмитро Шимків

У проекті коаліційної угоди велику увагу надано проблемам національної безпеки України і реформам безпекового сектору, з урахуванням воєнних дій на сході України. Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків.

«У проекті коаліційної угоди є такий розділ. Є робоча група. Яка над цим працює, до неї включені представники об'єднання «Самопоміч» і Блоку Петра Порошенка, які розуміють сферу безпеки. У групі працюють і представники «Народного фронту» та інших політичних сил, які ухвалили рішення долучитись до обговорення коаліційної угоди», – зазначив Шимків.

Раніше кандидат у народні депутати від «Самопомочі», командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко заявив, що сфера національної безпеки і реформування сектору безпеки мають бути у центрі уваги майбутньої коаліції. Семенченко та інші командири батальйонів повідомили, що пропонуватимуть коаліції ухвалити закон про військову організацію (Українську військову організацію) і підтримку учасників АТО як невідкладні.

Крім того, вчора президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 12 вересня «Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Завтра відбудеться засідання робочої групи по обговоренню коаліційної угоди.

XS
SM
MD
LG