Доступність посилання

ТОП новини

Україна не вестиме переговорів з бойовиками, вугілля купуватиме у держпідприємств – Продан


Юрій Продан
Юрій Продан

Україна не вестиме переговори з бойовиками про купівлю вугілля з шахт, які розташовані на підконтрольних бойовиками територіях Донбасу, але готова закуповувати для своїх потреб вугілля виключно у державних підприємств. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

«Ми не провадимо ніяких переговорів з так званими республіками. Переговори можна провадити лише з нашими підприємствами, які ще продовжують працювати», – наголосив він.

Міністр зазначив, що закупівля вугілля відбуватиметься за умови, що буде можливість «це вугілля поставити в Україну, і бойовики не блокуватимуть транспортної інфраструктури».

Раніше перший заступник глави Міненерговугілля Юрій Зюков заявив, що проводить переговори про закупівлю та доставку вугілля з державних шахт, які перебувають у зоні АТО. За його словами, в свою чергу, представники цих підприємств «проводять переговори з лідерами так званих народних республік».

Зюков повідомив, що кошти перераховуватимуть лише після доставки вугілля на ТЕС та перевірки його якості. Оплата проводитиметься за нинішньою балансовою ціною 850 гривень за тонну. Водночас купівля вугілля за кордоном коштує Україні понад тисячу гривень за тонну, повідомив заступник міністра.

XS
SM
MD
LG