Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині суд зобов’язав провести перерахунок на більшості дільниць округу №38


На Дніпропетровщині мають перерахувати голоси на 123 зі 136 виборчих дільниць одномандатного округу №38. Відповідне рішення ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

Суд визнав недостовірними результати виборів в окрузі №38 і зобов’язав ОВК провести перерахунок голосів.

У партії «Опозиційний блок» заявили, що рішення суду вважають незаконним.

Водночас раніше в Штабі національного захисту Дніпропетровщині заявляли, що не визнають результатів виборів на 38-му окрузі «через масові фальсифікації та підкуп виборців».

За даними ЦВК, за підсумками обробки 100% протоколів, на виборах Верховної Ради України на цьому окрузі переміг самовисуванець Вадим Нестеренко, який був заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації за президентства Віктора Януковича, з результатом 31,35% голосів. Друге місце посів самовисуванець, колишній міський голова Новомосковська Віктор Літвіщенко – 15,79%, третє – самовисуванець, екс-міністр оборони України, який був народним депутатом від Партії регіонів у Верховній Раді минулого скликання, Олександр Кузьмук (12,78%).

Напередодні виборів в окрузі №38 на Дніпропетровщині опоненти звинувачували кандидата-самовисуванця Вадима Нестеренка у непрямому підкупі виборців шляхом надання знижок на продукцію місцевого підприємства. Кандидат ці звинувачення відкидав.

XS
SM
MD
LG